SPOR New Music School
- samtidsmusik og lydkunst for børn og unge


SPOR New Music School (NMS) er en kompositionsskole for unge musikskoleelever i alderen 11 – 15 år.

SPOR har længe arbejdet med ideen om en kompositionsskole for unge musikskoleelever. Derfor er vi rigtig glade for, at vi samtidig med vores 10 års jubilæum i 2015 også kan fejre begyndelsen på SPOR New Music School. Erfaringer og netværk fra de sidste 10 års tætte samarbejde med musikere, komponister og institutioner, samt en bevilling fra Aarhus 2017-fonden og en massiv opbakning fra danske og internationale partnere, har ført til, at SPOR NMS bliver en realitet.

Hvad sker i 2015?
I 2015 vil grupper af elever fra Aarhus Musikskole over 2 dage arbejde med at skabe nye værker, der opføres ved en koncert på SPOR festival 2015. Hver elevgruppe har en mentor i form af  en studerende fra Det Jyske Musikkonservatoriums kompositionslinje, der sammen med andre professionelle lærerkræfter sørger for fremdrift, opbakning og kreative benspænd i rette doser. I forløbet indgår også masterclasses, koncerter og workshops med nogle af de danske og internationale kunstnere, som SPOR præsenterer under festivalen den 7. – 10. Maj 2015. Derudover inviterer SPOR eleverne med bag kulissen, så de oplever festivalen back stage, hvor en lang række musikere, komponister, teknikere og producenter arbejder intenst på at realisere koncerter, udstillinger og forestillinger. 

Hvad sker i 2016 og 2017?
I 2016 og 2017 vil SPOR NMS brede sig ud i Region Midtjylland og samarbejde med flere musikskoler, så hele regionens unge vil blive involveret. I Kulturbyåret 2017 vil projektet også sætte fokus på teoretiske perspektiver og praktiske erfaringer med skabende processer og læring gennem en international konference.

Hvorfor SPOR New Music School?
SPOR ønsker at inspirere børn til at være nysgerrige, til at skabe, lytte til og opføre ny og eksperimenterende musik og lydkunst. På festivalen mener vi det er vigtigt at sætte gang i den skabende proces som et supplement til det at spille et instrument, så kreativitet og musikalitet kan gå hånd i hånd. Og endelig vil vi gerne dele ud af den kreativitet og idérigdom, der hvert år er samlet under SPOR festival.

Jeg vil gerne være en del af SPOR NMS!
Hvis du er musikskoleelev, vil tilmelding ske gennem din lokale musikskole.
Hvis du er potentiel partner, interesseret musikskole eller ønsker mere information om SPOR NMS, er du velkommen til at kontakte projektleder Anne Bøgh på email: anneboegh(a)sporfestival(.)dk.

Samarbejdspartnere og støttegivere?
SPOR NMS samarbejder med og støttes af en række stærke danske og internationale aktører inden for ny musik og pædagogik: Aarhus Musikskole, Det Jyske Musikkonservatorium, Århus Sinfonietta, Ultima festival, November Musik, Huddersfield Contemporary Music Festival, Komponist Østen Ore, Dansk Komponist Forening, Statens Kunstfond, Aarhus 2017 og SNYK.


::SPOR FESTIVAL 2015::

7. 8. 9. 10. MAJ I AARHUS (DK).

MERE INFO OG PROGRAM
KOMMER HER PÅ SIDEN I 2015.