Opførelse: Søndag d. 11. maj kl. 14:00-17:30 på Teater Refleksion
Kunstner: Morten Riis
Medvirkende: Morten Riis
Opaque Sounding
(2014) Uropførelse 30"
 
Opaque Sounding er et forsøg på at introducere og fremhæve, at de tekniske værktøjer vi som mennesker har brugt til at iscenesætte vores dramaer – både på og udenfor scenen – i sig selv rummer potentialet til at blive dramaer selv. I stedet for at teknologien bruges til at iscenesætte et narrativt drama på scenen, skiftes der perspektiv således at dramaet flyttes om bag scenen, i en iscenesættelse af teknologiens skrøbelighed og indbyggede dramatiske potentiale der ligger gemt i fysiske maskiners funktionalitet og fejlbarhed.

Opaque Sounding er et værk der bruger den forældede episkop og projektions teknologi (en videreudvikling af den magiske lanterne og forløberen for OH projektoren) dels som visuel udtryk, men også som det centrale lydgivende. Som en rekonfigurering af apparatets mekaniske og fysiske egenskaber der traditionelt blev brugt til at skabe visuelle fantasier og underværker, bliver episkopet nu omdannet til en musikmaskine der afvikler sin version af en glemt teknologisk utopi omhandlende den altomsluttende audio-visuelle totaloplevelse. En performance hvor ustabiliteten og skrøbeligheden ved det fysiske mekaniske kommer til at fremstå som et centralt omdrejningspunkt, i en konstant dialog mellem performer og maskine.

Koncerten bliver opført kl 14:00, 15:00, 16:00 og 17:00.
Bemærk venligst at der kun er plads til 30 publikummer ad gangen.

Supported by The Danish Arts Foundation

A joined commission between SPOR and ACTS/Museum of Contemporary Art in Roskilde in collaboration with RUC/Roskilde University department of Performace Design

> Ma la Pert


> SCENATET