Opførelse: Torsdag 8. maj kl. 20:00 på Godsbanen, Åbne Scene
Medvirkende: Mimitabu
Opening concert: Duet for One, Cantai, ora piango, Animal Play and LiveScore
 
Åbningskoncert med tre uropførelser og en danmarkspremiere

Harris Wulfson: LiveScore (DP) open duration
Lasse Schwanenflügel Piasecki: Duet for One (WP) 8”
Ylva Lund Bergner: Cantai, ora piango (WP) 7”
Jonathan Marmor: Animal Play (WP) 10-12”
Harris Wulfson: LiveScore (DP) open duration

SPOR åbner denne gang sine døre på Godsbanen torsdag d. 8. maj for ikke mindre end tre uropførelser og en danmarkspremiere. Oplev værker fra danske Lasse Schwanenflügel, svenske Ylva Lund Marmor og amerikanerne Jonathan Marmor og Harris Wulfson. Alle værker opføres at det anerkendte svenske ensemble Mimitabu, der er kendt verden over for at give publikum nye lytteoplevelser ved at præsentere en bred vifte af lyde i overraskende kombinationer.

Duet for One
I SPORs præsentation af Lasse Schwanenflügel vil der være særlig fokus på, hvordan det visuelle aspekt af musikken, påvirker lytteoplevelsen.

Hvordan kan visuelle begreber forstyrre, ophæve eller forstærke den musikalske ide. Duet for One er en opfordring til intimitet, men ender med at være intimiderende, så musikerne bogstavelig talt vokser sammen på scenen. Duet for One er komponeret for cello.

Cantai, ora piango
Ylva Lund Bergners værk behandler begrebet forandring. Ændringer er en del af alle menneskers personlighed og liv, og hvordan giver det mening for andre end en selv.

Animal Play
Jonathan Marmors Animal Play er komponeret for klarinet, violin, cello, piano og synthesizer. Gennem hele værket drysses noter og kantede ornamenter tilfældigt ud for at kontrastere det konsonante toneforhold. Stille pedaltoner stabiliserer midlertidigt det harmoniske område men ellers kan enhver sekvens af konsonante harmonier forekomme.

LiveScore
Performerne læser nodesystemer op fra deres bærbare computere. Nodesystemet samt selve kompositionen genereres i realtid ved at reagere på talrige knappers indstillinger, som publikum inviteres til at ændre under selve forestillingen. Det er et medrivende værk, hvor publikum spiller en rolle i kompositionen.

Støttet af Statens Kunstfond, Nordisk Kulturfond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal som en del af ‘New Nordic Coorporations’

>


> SCENATET