SPOR New Music School 
- samtidsmusik og lydkunst for børn og unge

 

SPOR New Music School (SNMS) er en kompositionsskole for unge musikskoleelever i alderen 11 – 15 år.

Første udgave fandt sted i maj 2015. Gennem 3 intense workshopdage komponerede 18 børn og unge fra Aarhus Musikskole og Den KreativeSkole i Silkeborg nye værker til SPOR festival. Undervejs mødte de komponister, musikere og ensembler fra ind- og udland. Opgaven var at gen-komponere satser fra Karlheinz Stockhausens ’Tierkreis’. Det blev til 4 meget fine satser der opførtes for en fuld sal på Granhøj Dans.

Komponist og filmskaber Ida Bach Jensen fulgte processen, se hendes film om SPOR New Music School 2015 her

Hvad sker i 2016?

Det hele sker den 13. – 15. maj 2016. Søndag den 15. maj skal eleverne stå klar med spritnye kompositioner på SPOR festivalens hovedscene. 

SPOR festival arbejder tematisk og sætter hvert år fokus på et nyt aktuelt tema, i 2016 handler det blandt andet om forholdet mellem menneske og teknik. Det afspejles i den kompositionsopgave, der skal løses og i de koncerter og møder med komponister og professionelle musikere og ensembler der også foregår undervejs. 

På SNMS arbejder man ikke alene, vi samler eleverne i grupper og hver gruppe har en studerende fra Det Jyske Musikkonservatoriums kompositionslinje som mentor. De vil sammen med SNMS’ pædagogiske leder Østen Mikal Ore sørge for fremdrift, opbakning og kreative benspænd i rette doser.

Hvad sker de kommende år? 

SPOR New Music School er muliggjort af en 3-årig bevilling fra Aarhus 2017 fonden, der løber til og med Kulturhovedstadsåret. I 2017 vil SPOR New Music School, udover kompositionsskolen i forbindelse med årets festival, også sætte fokus på teoretiske perspektiver og praktiske erfaringer med skabende processer og læring. Dette sker gennem en international konference hvor vi blandt andet evaluerer projektet og kigger på dets fremtidige potentialer.

Fra 2018 og frem ønsker SNMS at fortsætte de etablerede samarbejder og være platform for en årlig ny-musik indsprøjtning til børn og unge.

Hvorfor SPOR New Music School? 

SPOR ønsker at inspirere børn og unge til at være nysgerrige, til at skabe, lytte til og opføre ny og eksperimenterende musik og lydkunst. Vi mener at det er vigtigt at sætte gang i den skabende proces som et supplement til det at spille et instrument, så kreativitet og musikalitet kan gå hånd i hånd. 

Jeg vil gerne være en del af SNMS!

Hvis du er musikskoleelev, vil tilmelding ske gennem din lokale musikskole.
Hvis du er potentiel partner, interesseret musikskole eller ønsker mere information om SNMS, er du velkommen til at kontakte projektleder Anne Bøgh på email: anneboegh[a]sporfestival.dk
Samarbejdspartnere og støttegivere?
SNMS samarbejder med og støttes af en række stærke danske og internationale aktører inden for ny musik og pædagogik: Aarhus MusikskoleDet Jyske MusikkonservatoriumÅrhus Sinfonietta, Ultima festival, November Musik, Huddersfield Contemporary Music Festival, Komponist Østen Ore, Dansk Komponist ForeningStatens Kunstfond, Sonningfonden, Aarhus 2017 og SNYK.