SPOR New Music School
SNMS - elevensemble (DK)
 

Sidste år lancerede SPOR festival SPOR New Music School – en kompositionsskole for unge musikskoleelever I alderen 11 – 16 år. 

Koncerten i 2015 satte barren højt og vi glæder os allerede til at se hvad dette års elever frembringer. 


På to en halv festivaldag arbejder eleverne sammen i grupper for at skabe kompositioner i samarbejde med studerende fra komponistuddannelsen og den elektroniske uddannelse ved Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus og komponist Østen Mikal Ore. De møder også professionelle komponister og musikere og overværer koncerter på festivalen – alt sammen for at inspirere og udvide den musikalske horisont. 


På SNMS tager de også festivalens tema under kærlig behandling. Der arbejdes med elektroniske eksperimenter, referenceværker der vender de vante forestillinger om instrumenter og komposition på hovedet, hverdagslyde og billeder og blander det hele til nye udtryk og kompositioner. 


Resultatet ses og høres ved denne koncert; 6 nye værker fremført af de unge komponister selv.
Opføres af Aarhus Sinfonietta & elever fra SNMS


I samarbejde med og støttet af Århus 2017, Statens Kunstfond, Tuborgfondet, Dansk Komponist Forening, Den Kreative Skole Silkeborg, Det Jyske Musikkonservatorium, Kulturskolen Viborg, SNYK, Østen Mikal Ore, Aarhus Musikskole, Århus Sinfonietta