Om SPOR
SPOR har siden 2005 arbejdet ambitiøst med at aktualisere og udbrede den nyeste lyd- og tonekunst, nationalt som internationalt. SPORs hovedaktivitet er den årlige SPOR festival, der finder sted i maj måned på en række etablerede venues og alternative lokationer i Aarhus. 

SPOR festival
SPOR festivalens hjerte banker varmt for al den fantastiske ny musik og lydkunst, der skabes for at udfordre og møde publikum, forskønne, gentænke eller vise andre veje. Festivalen har to grundSPOR: Et etableret, internationalt ”SPOR”, som præsenterer komponister/værker/musikere, der endnu ikke har været opført i DK. Og et mere risikobetonet ”SPOR” med bestillinger af unge talenter, som vi gør en dyd ud af at etablere en producerende platform for. Der er meget få (hvis nogen!) sikre valg i SPORs programlægning. Det giver sommerfugle i maven og en masse benarbejde, men også - år efter år - masser af bevis for at genren trives og er i en rivende udvikling.


En lang tradition
SPOR festival fandt sted første gang i 2005 under komponist Thomas Agerfeldt Olesens ledelse og med komponist Niels Rønsholt som årets kurator. Siden juni 2007 har Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen fungeret som institutionens kunstneriske og administrative ledere. 

SPORs hjemsted i Aarhus bygger på en lang tradition. Aarhus har gennem tiderne fremstået som en fremadsynet og visionær platform for den nyeste lyd- og tonekunst. En position som i særdeleshed blev etableret via NUMUS festivalen, der blev realiseret af komponisten Karl Aage Rasmussen gennem 25 år fra 1978 til 2002. 


SPOR New Music School
Ved siden af festivalen er SPOR også initiativtager til selvstændige aktiviteter, der rækker ud over denne. SPOR New Music School er festivalens nye satsning på samtidsmusik og lydkunst i børnehøjde, hvor børns skabende kraft og de kreative musikalske processer er i centrum. 
Projektet er støttet af Aarhus 2017 Fonden og involverer en række danske og internationale kræfter.
Læs mere om SPOR New Music School her.

> Arkiv over præsenterede kunstnere 2005-2017

> Arkiv over SPOR festival 2005-2016


Organisation
Bag SPOR er en bestyrelse bestående af:

Anna Berit Asp Christensen - festivaldirektør og kunstnerisk leder (formand) 
Jens Voigt Lund - komponist (næstformand) 
Anne Marqvardsen - festivaldirektør og kunstnerisk leder 
Lasse Laursen - komponist og docent ved DJM
Rune Søchting - komponist og koordinator for The Nordic Sound Art MA study Program 
Juliana Hodkinson - komponist
Gæstekurator

SPOR samarbejder hvert år med en ny gæstekurator eller et kuratorfællesskab, udvalgt af festivalens ledelse. Ved at samarbejde med gæstekuratorer hvert år fornyer festivalen sig hele tiden og sikrer, at hver ny festival får sit eget unikke særpræg. SPOR er den eneste festival for nutidig lyd- og tonekunst i Europa med dette koncept.

Det kuratoriske team for SPOR festival 2017 udgøres af SPORs to direktører og kunstneriske ledere, Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen.

Samarbejdspartnere og støttegivere

Se en liste over samarbejdspartnere og støttegivere på SPOR festival 2017 her.