SPOR New Music School 
- samtidsmusik og lydkunst for børn og unge

 

SPOR New Music School (SNMS) er en kompositionsskole for unge musikskoleelever i alderen 11 – 15 år.

Første udgave fandt sted i maj 2015. Omdrejningspunktet for SNMS er en række intense workshopdage, hvor børn og unge fra Region Midtjyllands musikskoler komponerer nye værker til opførelse på SPOR festival. 


Komponist og filmskaber Ida Bach Jensen har fulgt processen, se hendes film om SPOR New Music School 2015 og 2016 her.

Hvad sker i 2017? 

Det hele kulminerer den 12. – 14. maj 2017. Søndag den 14. maj skal eleverne stå klar med spritnye kompositioner på SPOR festivals hovedscene. 

SPOR festival arbejder tematisk og sætter hvert år fokus på et nyt aktuelt tema, i 2017 handler det blandt andet om hverdagens magi og mystik. Festivaltemaet afspejles i den kompositionsopgave, der skal løses af eleverne på SNMS, og i de koncerter og møder med komponister og professionelle musikere og ensembler, der også foregår undervejs. 

På SNMS arbejder man ikke alene, vi samler eleverne i grupper og hver gruppe har en studerende fra Det Jyske Musikkonservatoriums kompositionslinje som mentor. De vil sammen med SNMS’ pædagogiske leder Østen Mikal Ore sørge for fremdrift, opbakning og kreative benspænd i rette doser.


Hvad sker de kommende år? 

SPOR New Music School er muliggjort af en 3-årig bevilling fra Aarhus 2017 fonden, der løber til og med Kulturhovedstadsåret. Fra 2018 og frem arbejder SPOR for at fortsætte de etablerede samarbejder og danne platform for en årlig ny-musik indsprøjtning til børn og unge.
Hvorfor SPOR New Music School? 

SPOR ønsker at inspirere børn og unge til at være nysgerrige, til at skabe, lytte til og opføre ny og eksperimenterende musik og lydkunst. Vi mener at det er vigtigt at sætte gang i den skabende proces som et supplement til det at spille et instrument, så kreativitet og musikalitet kan gå hånd i hånd. 

Jeg vil gerne være en del af SNMS!


Hvis du er musikskoleelev, skal du tilmelde dig gennem din lokale musikskole.

Hvis du er potentiel partner, interesseret musikskole eller ønsker mere information om SNMS, er du velkommen til at kontakte festivalledelsen (find kontaktinfo under menupunkt 'KONTAKT').

Samarbejdspartnere og støttegivere

SNMS samarbejder med og støttes af en række stærke danske og internationale aktører inden for ny musik og pædagogik: Aarhus Musikskole, Det Jyske MusikkonservatoriumRanders MusikskoleKulturskolen SkanderborgÅrhus SinfoniettaMusikhögskolan i MalmöDet Kongelige Danske Musikkonservatorium, Ultima festival, November Musik, Huddersfield Contemporary Music Festival, Komponist Østen Ore, Dansk Komponist Forening, Statens Kunstfond, Sonningfonden, Aarhus 2017, Tuborgfondet, Kong Christian den Tiendes FondSNYK, Retap, Søbogaard, Hanegal, BlockbusterSweet IntentionsRation and Perto