Opførelse: Godsbanen - Åbne Scene, torsdag 11.5 kl. 20:00
Medvirkende: POING
De fire Årstider
(2015-16, dansk premiere)
 

I et enestående samarbejde mellem to af nordens helt store kunstnere inden for musik og litteratur, genskabes årets gang i et værk med musik af komponist Bent Sørensen og tekst af forfatter Tomas Espedal.


Året er norske Tomas Espedals nyeste og anmelderroste roman, som skildrer årstidernes bevægelse og forandringerne, som gentager det samme, men altid på en ny måde. Livet, kunsten, (den ulykkelige) kærlighed, verden og væren indrammes af årstidernes skiften og skildres igennem vandreture på de franske landeveje, de evige hotelværelser og mange, mange flasker vin. 


Samtidigt har den danske komponist Bent Sørensen længe haft en ambition om at lave et værk, som folder årstidenes gang og skiften ud. I kombinationen af Espedals dagbogs-prægede tekster og Sørensens smukke og raffinerede lydunivers opstår et følelsesladet musikalsk værk, som tranformerer de to kunstneres parallelle syn på året i en musikalsk fortolkning, som bearbejder verdens, naturens og menneskets foranderlighed og forgængelighed. Værket opføres af det legendariske norske ensemble POING og teksten læses op af Bent Sørensen. Støttet af Norges Ambassade i København, Music Norway, FFUK Norge og Nordisk Kulturfond> sky-me, type-me


> Bent Sørensen (DK)