NYHEDSARKIV

next >

 • 15.11.:


  SHITNEY INDTAGER SPOR FESTIVAL MED REBELSK ENERGI  SPOR festival er i dag klar med en ny program-offentliggørelse for festivalen i maj 2018. Den dansk/svensk/estiske trio Shitney er tredje navn på SPORs plakat, og publikum kan dermed se frem til en fredag aften på SPOR med masser af improvisation, skæve samples samt eksplosiv og til tider hyperaktiv energi.  Progressive toner på grænsen mellem det akustiske og det elektriske 


  Shitney blev dannet i 2015 med det formål at skabe ny og kompromisløs musik på grænsen mellem det akustiske og det elektriske. I starten af 2017 udgav de deres debutalbum, ‘Earth Core’, på pladeselskabet ILK music efter at have arbejdet intenst i dybden med deres musik og udtryk samt turneret heftigt igennem to år. ’Earth Core’ består af eksperimentelle improvisationer med udgangspunkt i albummets titel: en imaginær udgravning af metaller og kemiske substanser, fysiske love og paradokser. Lydligt og musikalsk kender de tre medlemmer af Shitney hinanden nærmest ud og ind, da de har spillet sammen på kryds og tværs i forskellige konstellationer på den københavnske scene.   Shitney består af estiske Maria Faust på saxofon/effekter, danske Katrine Amsler på keys, mikroguitar og elektroniske trommer og svenske Qarin Wikström på vokal, keys og effekter - tre kvinder der alle bevæger sig på kanten af musikalsk normalitet, på deres helt egen måde. Maria Faust er kendt for sine store ensemble-konstellationer Maria Faust Jazz Catastrophe og Maria Faust Sacrum Facere samt flere mindre improvisations-ensembler og har modtaget en række priser, blandt andet en Danish Music Award og en Estisk Jazz Award. Katrine Amsler, der ved siden af sit musiker-virke også arbejder som producer og lyddesigner, er kvinden bag det innovative band Television Pickup samt solo-projektet Tuba Dynamite. Qarin Wikström, er ligesom sine to fremadstormende band-medlemmer, engageret i en række improvisations-ensembler og komponerer desuden musik til og danser moderne dans.   Sammen skaber Faust, Amsler og Wikström et uforudsigeligt musikalsk udtryk - en blanding af noget helt konkret og komplet abstrakt, ved hjælp af beats og samples, såvel som syntetiske og organiske lyde.  Hvor og hvornår?


  Koncerten finder sted fredag d. 4. maj kl. 22.00 på spillestedet Radar. Billetter kan købes i forsalg via vores billet-site, som du finder lige her, eller i døren på Radar før koncert-start. Tilmeld dig koncerten på Facebook her.
  ----------------------------------------------------
 • 25.10.:  DUO HELLQVIST/AMARAL VIL UDFORSKE (U)MULIGE RUM


  En stor del af SPOR festivals DNA ligger i det at vise nye, uventede veje inden for musikkens og kunstens verden. Derfor er vi begejstrede for at kunne præsentere anden program-offentliggørelse for SPOR 2018 i dag, som er den nordiske duo Hellqvist/Amaral. Med deres projekt, ‘Impossible Situations: A Collective Nordic Experiment’, baner de vejen for helt nye oplevelser i kammermusikkens regi - for både kunsterne og publikum. 

  Et kollektivt koncert-format under udvikling
  Violinist Karin Hellqvist (SE) og pianist Heloisa Amaral (BRA/NO) er kendt for at have en på én gang nysgerrig og frygtløs tilgang til at udforske ny kompositionsmusik. På SPOR festival 2018 præsenterer duoen den seneste udvikling i deres projekt ‘Impossible Situations: A Collective Nordic Experiment’, som de  søsatte i februar 2017 med støtte fra Nordisk Kulturfond. Med IS:CNE vil Karin Hellqvist og Heloisa Amaral skabe et kunstnerisk forum, hvor rammerne for kammer-musikken kan udfordres. De vil afprøve og udvide grænserne for instrumentets, mediets, scenens og selve performerens rolle - så nye, (u)mulige rum for kunstnerisk udfoldelse opstår. 

  IS:CNE involverer en række forskellige kunstnere og komponister på tværs af kunstneriske discipliner. De mødes, udvikler idéer og arbejder regelmæssigt sammen, og resultaterne bliver så præsenteret i koncert-format. Sådan fortsætter projektet, hvorved det hele tiden udvikles og bevæger sig i nye retninger. IS:CNE startede i Berlin i februar 2017, og i maj 2018 når det så til SPOR festival, hvor Duo Hellqvist/Amaral præsenterer festivalens publikum for projektets fjerde kapitel. 

  Foruden Karin Hellqvist og Heloisa Amaral består IS:CNE på SPOR festival 2018 også af tonemester Max Sauer (DE), arkitekt Filippa Berglund (DK/SE), fotograf Ellen Inga (IS) samt komponisterne Lars Petter Hagen (NO), Ida Lundén (SE), Marina Rosenfeld (US) og Daniel Moreira (BRA/DE), som inviterer SPORs publikum til at opleve projektets proces helt tæt på i en spændende workshop efterfulgt af en unik koncert med værker af de fire komponister.

  Hvor og hvornår?
  Koncerten finder sted søndag d. 6. maj 2018 kl. 15.00 på Teater Refleksion, og billetter kan købes via vores billet-site, som du finder lige her. Du kan også tilmelde dig koncerten på Facebook lige her.


  ----------------------------------------------------


 • 04.10.:

  SPOR FESTIVAL 2018 OFFENTLIGGØR FØRSTE ACT


  SPOR festival vender tilbage i Aarhus d. 3. - 6. maj 2018 med et kæmpe eksperimenterende potpourri af installationskunst, musikteater, elektronisk musik og ny kompositionsmusik. Holdet bag SPOR festival har glædet sig enormt til i dag at kunne præsentere offenligheden for allerførste navn på plakaten. Den belgiske guitar-kvartet Zwerm vil lørdag aften d. 5. maj 2018 stå klar til at give publikum en helt unik koncert-oplevelse med deres installation Our Ears Felt Like Canyons.

  Unik koncert-setting med fokus på det lyttende øre 
  Som en gruppe, der hverken er rodfæstet i rock-verdenen eller i klassiske genrer, bevæger Zwerm sig i stedet inden for et genremæssigt grænse-land. På SPOR festival 2018 skal de fire musikere udforske idéen om akusmatisk musik og det lyttende øre i en helt speciel grænsesøgende koncert-setting under navnet Our Ears Felt Like Canyons. I stedet for at ‘gå på scenen’, placeres de fire musikere i en cirkel midt i koncert-lokalet, omgivet af et tæppe, der skjuler og utydeliggør musikerne og det sædvanlige visuelle lag af koncerten. På den måde flyttes fokus til oplevelsen af det lydlige univers, de fire guitarister fremtryller i det skjulte.

  Zwerms koncert består af tre forskellige værker, som er komponeret specielt til denne setting. Britiske Joanna Bailie, som tidligere har været gæstekurator på SPOR festival, bidrager med værket Last Song from Charleroi. Værket, der bygger på felt-optagelser fra den belgiske, forfaldne industri-by Charleroi tager publikum med ind i et post-industrielt lydunivers, hvor lyden af den nedslidte by udforskes. 

  Den amerikanske komponist Christopher Trapani er kendt for at fusionere amerikanske og europæiske stil-elementer til et personligt udtryk, der langt fra kan kategoriseres. Værket Shotgun Shoegaze er Trapanis bidrag til Zwerms koncert, hvor blues-traditioner fra Mississippi Delta møder den distortede shoegaze-genre. 

  Tredje og sidste værk er komponeret af den tyske multimedie-komponist Alexander Schubert, som i 2016 åbnede SPOR festival med sit audiovisuelle værk Hello. Schubert udforsker særligt krydsfeltet mellem elektronisk og akustisk musik, og til Zwerms koncert bidrager han netop med et værk i denne kategori. Wavelet A “Societies / Sciences” tager udgangspunkt i idéen om en bølge af lyd, hvor lydoptagelser, stykker af musik og elektriske guitar-lyde manipuleres og tilsammen skaber et bølgende og dynamisk udtryk.

  I løbet af 2017 og 2018 opføres Our Ears Felt Like Canyons over hele Europa, men koncerten på SPOR bliver eneste chance for at opleve Zwerm i Danmark. Værket turnerer på en lang række toneangivende festivaler såsom Ruhrtriennale, Transit Festival og Huddersfield Contemporary Music Festival, med støtte fra Ernst von Siemens Stiftung.

  Hvor og hvornår?
  Koncerten finder sted lørdag d. 5. maj 2018 kl. 20.00 på Godsbanen, og du kan allerede i dag sikre dig en billet ved at besøge vores billet-site lige her

  Er du nysgerrig for at vide, hvornår du kan købe partout-billet til SPOR festival 2018, så følg med her på vores hjemmeside, og hold øje med vores nyhedsbrev og sociale medier, hvor vi selvfølgelig også kommer til at offentliggøre de mange andre kunstnere og værker, som er på programmet til SPOR2018.


  ----------------------------------------------------


 • 09.06.: I dag er det godt og vel en måned siden, at den 12. SPOR festival forvandlede Aarhus til et mangfoldigt mekka af ny, eksperimenterende musik og lydkunst, og SPOR ønsker at takke alle festivalgæster for at have gjort SPOR 2017 til en magisk festival fuld af vidt forskellige musikalske åbenbaringer. Læs mere i nyhedsbrevet her


 • 02.05.: Den 8. maj åbner SPOR festival med reality kunstværket Everybody can be present og efterfølgende et tæt-pakket program, som folder sig ud fra torsdag d. 11. maj. Læs mere her.


 • 11.04.: I dag offentliggør SPOR, at festivalen vil afrundes med et brag af en afslutningskoncert. Her præsenteres, for første gang i Skandinavien, den storslåede social media opera iScreen, YouScream! - en sand hverdagseksplosion der sætter spørgsmålstegn ved de digitale og sociale mediers rolle i dagligdagen. Værket opføres af det tyske ensemble, Ensemble Garage, og er komponeret af den tyske komponist Brigitta Muntendorf, som netop har modtaget den prestigefyldte tyske pris 'German Music Author’s Price' i kategorien ‘Young Talents’. Læs mere om værket her!


 • 09.03.: I dag offentliggør SPOR festival programmet for dette års festival, som finder sted mellem d. 8. og 14. maj. Læs mere her.


 • 22.02.: Vil du være frivillig på SPOR 2017 og blive en del af et fantastisk og engageret festivalteam? Så læs mere her.


 • 07.02.: SPOR festival offentliggør de 7 første kunstnere, og dermed den første pirrende del af det officielle festivalprogram. Læs mere her.


 • 19.01.: I dag offentliggør SPOR festival temaet og kurator-temaet for årets festival. Læs mere her!


 • 13.11.: Vil du være med til at søsætte SPOR festival 2017?
  Vi søger en festivalpraktikant og en kommunikations/PR-medarbejder (løntilskud). 
  Deadline for ansøgning: 1.12.2016
  > Læs mere om stillingen som festivalpraktikant.
  > Læs mere om stillingen som kommunikations/PR-medarbejder. 


 • 31.05.: Tak for en fænomenalt SPOR festival 2016. Læs vores tanker om årets festival her!

 • 31.05.: Tak for en fænomenalt SPOR festival 2016. Læs vores tanker om årets festival her!

 • 04.05.: SPOR åbner med film, fest og performance. Læs mere her!