IDE OG BAGGRUND: SPOR er en festival i Århus for nutidig lyd- og tonekunst. Århus by har en lang tradition som fremadsynet og visionær platform for den nyeste lyd- og tonekunst. En position som i særdeleshed blev etableret via den årligt tilbagevendende NUMUS festival -  etableret og realiseret af komponisten Karl Aage Rasmussen gennem 25 år. Som målsætningen var det for Numus er den det også for SPOR: at lave festivaler som er levende, visionære og fulde af kraft. SPOR fandt sted første gang i 2005 under komponist Thomas Agerfeldt Olesens ledelse og med komponist Niels Rønsholt som årets kurator. Fra første færd er SPOR blevet mødt med begejstrede anmeldelser og publikumsreaktioner.

SPOR 2007 var den hidtil største festival i SPOR’s historie og markerede sig bredt både i indland som udland. Det var som følge af denne succes, at man i SPOR’s bestyrelse valgte at fortsætte samarbejdet med 2007-kuratorerne Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen, der i juni 2007 tiltrådte som festivalens nye ledere. De nye lederes vision for SPOR er at tematisere, aktualisere og formidle tonekunst på højeste niveau. SPOR er en festival som danner platform for stærkere bånd til den udenlandske lyd- og tonekunstscene og dermed en frugtbar udveksling, der kan inspirere kunstnerne og yderligere udvikle den danske samtidsmusik. SPOR har som mission at vise national og  international lyd- og tonekunst af høj kvalitet for et dansk og internationalt publikum. Festivalen skal samtidig engagere og stimulere til debat ved at gå i dybden med en tematik eller problemstilling, som er væsentlig for vor tid.


 

ORGANISATION: Bag SPOR er en bestyrelse bestående af: Jens Voigt Lund/komponist og ansv. redaktør for Autograf (næstformand)//Anna Berit Asp Christensen (formand og festivalleder)//Anne Marqvardsen (formand og festivalleder)//Lasse Laursen/Komponist og docent ved DJM

KURATOR KONKURRENCE: SPOR tegnes hvert år af en ny kurator eller kuratorfællesskab, fundet ved en international konkurrence og udvalgt af festivalens bestyrelse. Ved at skifte kurator hvert år, fornyer festivalen sig hele tiden og sikrer, at hver ny festival får sit eget unikke særpræg. SPOR er den eneste festival for nutidig lyd- og tonekunst i Europa med dette koncept.
SPOR søger kurator til festivalen 2010. Vil man deltage i konkurrencen om at blive kurator, skal man indsende sit programforslag senest 1/8 2008. 

> læs mere