Om SPOR
SPOR har siden 2005 arbejdet ambitiøst med at aktualisere og udbrede den nyeste lyd- og tonekunst, nationalt som internationalt. SPORs hovedaktivitet er den årlige SPOR festival, der finder sted i maj måned på en række etablerede venues og alternative lokationer i Aarhus. 

SPOR festival
SPOR festivalens hjerte banker varmt for al den fantastiske ny musik og lydkunst, der skabes for at udfordre og møde publikum, forskønne, gentænke eller vise andre veje. Festivalen har to grundSPOR: Et etableret, internationalt ”SPOR”, som præsenterer komponister/værker/musikere, der endnu ikke har været opført i DK. Og et mere risikobetonet ”SPOR” med bestillinger af unge talenter, som vi gør en dyd ud af at etablere en producerende platform for. Der er meget få (hvis nogen!) sikre valg i SPORs programlægning. Det giver sommerfugle i maven og en masse benarbejde, men også - år efter år - masser af bevis for at genren trives og er i en rivende udvikling.


En lang tradition
SPOR festival fandt sted første gang i 2005 under komponist Thomas Agerfeldt Olesens ledelse og med komponist Niels Rønsholt som årets kurator. Siden juni 2007 har Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen fungeret som institutionens kunstneriske og administrative ledere. 

SPORs hjemsted i Aarhus bygger på en lang tradition. Aarhus har gennem tiderne fremstået som en fremadsynet og visionær platform for den nyeste lyd- og tonekunst. En position som i særdeleshed blev etableret via NUMUS festivalen, der blev realiseret af komponisten Karl Aage Rasmussen gennem 25 år fra 1978 til 2002. 


SPOR New Music School
Ved siden af festivalen er SPOR også initiativtager til selvstændige aktiviteter, der rækker ud over denne. SPOR New Music School er festivalens nye satsning på samtidsmusik og lydkunst i børnehøjde, hvor børns skabende kraft og de kreative musikalske processer er i centrum. 

Projektet blev initieret i 2015, muliggjort af en 3-årig bevilling fra Aarhus 2017 Fonden, og på baggrund af en række etablerede samt nye samarbejder, fortsætter SNMS i 2018 som en del af SPOR festival - i samspil med en række danske og internationale kræfter.


Læs mere om SPOR New Music School her.> Arkiv over præsenterede kunstnere 2005-2017

> Arkiv over SPOR festival 2005-2016


SPORs bestyrelse
SPORs bestyrelse udgøres fra 2018 af den kunstneriske ledelse og følgende øvrige medlemmer:

Lasse Laursen - medstifter af SPOR / Komponist og Associate Professer ved Det Jyske Musikkonservatorium
Jens Voigt - medstifter af SPOR / Komponist, stifter og formand for online magasinet Seismograf
Sara Topsøe-Jensen - Kunstnerisk leder af Viborgs egnsteater Carte Blanche 
Kaj Duncan David - Komponist
Rune Søchting - Lydkunstner og Ph.d.


Gæstekurator

SPOR samarbejder hvert år med en ny gæstekurator eller et kuratorfællesskab, udvalgt af festivalens ledelse. Ved at samarbejde med gæstekuratorer hvert år fornyer festivalen sig hele tiden og sikrer, at hver ny festival får sit eget unikke særpræg. SPOR er den eneste festival for nutidig lyd- og tonekunst i Europa med dette koncept.

Som noget helt nyt, har festivalens udstillingsprogram i år fået sin egen gæste-kurator, den anerkendte belgisk/hollandske komponist og lydkunstner, Cathy van Eck, som med sin store kunstneriske opfindsomhed og integritet skal bidrage til et overraskende program, der i år kan opleves helt frem til slutningen af maj.


Samarbejdspartnere og støttegivere

Se en liste over samarbejdspartnere og støttegivere på SPOR festival 2018 her.