12:00 - 17:00
Kvindemuseet

Billet til udstillingen købes i Kvindemuseets billetsalg, og giver adgang til hele museet

Fri entré til fernisering og performance

Orgel er en visuelt opsigtsvækkende installation og et kollektivt musikalsk værk, skabt i samarbejde mellem komponist Ida Lundén (SE) og scenograf Johanna Mårtensson (SE). Med det formål at skabe en legende musikalsk og visuel performance, inviteres publikum til at interagere med installationens ni hængende orgler og dermed agere orkester. Når publikum blæser i orglernes piber - hver især med sin egen specifikke lyd - opstår en uforudsigelig symfoni, som udforsker materialer og lyde skabt i et ikke-hierarkisk forhold mellem komponist, værk og publikum. Samtidigt opfordrer lyd-installationen os til at tænke abstrakt, overraske hinanden, overskride vores grænser og simpelthen lege med hverdagens former og materialer.

// FERNISSAGE & PERFORMANCE : 16.00 //
Kom og oplev en live performance med Ida Lundén og Johanna Mårtensson i installationen.

Værket præsenteres i samarbejde med Kvindemuseet som en del af SPORs udstillingsprogram13:00 - 17:00
Udstillingsstedet Spanien 19C
Fri entré

Udstillingen løber indtil 27.05.18

Den danske komponist og lydkunstner SØS Gunver Ryberg, den norske scenograf Nathalie Mellbye og den tyske instruktør Anja Behrens præsenterer et helt nyt kollektivt skabt installationsværk under titlen White Sun i Udstillingsstedet Spanien19Cs intime lokaler. 

White Sun er en kollektiv undersøgelse i at skabe en sanselig og visuel fortolkning af SØS Gunver Rybergs lydunivers.
De tre kunstnere har ladet sig inspirere af den japanske performance-genre Butoh - en anti-teaterform hvor mennesket forvandles til ukendelighed. I Butoh er kroppen i permanent krise, idet kernen er metamorfosen mellem forskellige tilstande - liv og død, fortid og nutid, mand og kvinde, kultur og natur. 

Værket er en del af SPORs udstillingsprogram, og præsenteres i samarbejde med Udstillingsstedet Spanien 19C
13:00 - 17:00
Rum46
Fri entré

Angel View Movie er en musik- og kunstvideo skabt i samarbejde mellem SCENATET, komponist Juliana Hodkinson og filminstruktør Michael Madsen. Værket præsenteres som videoinstallation for allerførste gang på SPOR festival 2018 som en del af festivalens udstillingsprogram. 

Med udgangspunkt i en eksperimentel og konceptuel tilgang til musikvideo-formatet, udforsker det filmiske værk - bygget på Juliana Hodkinsons oprindelige koncert-værk Angel View - en overflod af urbane lyde og musikalske fragmenter, der smelter radiostøj, filmsoundtrack og instrumentalteater sammen. Alt sammen folder sig ud i klangen af et tomt slot og ud i travlhedens midte af moderne byer.

Musik og komposition: Juliana Hodkinson / Video og instruktion: Michael Madsen / Performance og produktion: SCENATET / Redigering og klip: Stefan Sundlöf / Lydredigering: Peter Weinsheimer

Værket er en del af SPORs udstillingsprogram og præsenteres i samarbejde med Rum46, med støtte fra Statens Kunstfond, Dansk Komponistforening og Koda Kultur, Kapelmesterforeningen og DJBFA og Koda’s Kulturelle Midler14:00 - 17:00
Kunsthal Aarhus, haven
Fri entré

I skikkelse af en campingvogn, leger koncert-installationen Caravan med temaer som frihed og ukontrollérbare rum, foldet ud i et usædvanligt og intimt performativt format. Caravan er et hjem ‘langt væk hjemmefra’, hvor nomaden, der lurer i os alle fremkaldes og udforskes. 

I løbet af tre timer henover tre dage, er Caravan åben for publikum, som inviteres til at gå på opdagelse i et hjemligt musikalsk koncept, der sætter publikum helt i centrum. 'Caravans' skaber, Gwen Rouger, inviterer en enkelt tilskuer ind i campingvognen ad gangen, for at opleve en 10-20 minutter lang én-til-én performance af komponist Charlie Sdrauligs klaverstykke Collector på allernærmeste hold. Mens Gwen Rouger spiller, sidder tilskueren lige ved siden af, og dermed skabes en intens, intim og varm forbindelse mellem de to fremmede. Imens kan forbipasserende få et kig ind i campingvognen og måske høre brudstykker fra performancen og fornemme installationens hyperfølsomme atmosfære, alt imens de udfordres til at sætte spørgsmålstegn ved tilskueren og publikums rolle.

Værket er en del af SPORs udstillingsprogram17:00 - 18:30
Filmby Aarhus, Studie 1
Køb billet

Der er en storslået kunstnerisk oplevelse i sigte, når SPOR festival for første gang nogensinde kan præsentere det helt særlige værk Stifters Dinge på dansk jord. Et værk, der befinder sig i krydsfeltet mellem performativ installationskunst og musikteater. Et ‘no-man’ show i form af en komposition for fem klaverer uden pianister og et skuespil uden skuespillere, skabt af den verdensberømte komponist og kunstner Heiner Goebbels. Med dets dragende univers af lyd, billeder og sanselige elementer som vind, tåge, vand og is, inviterer Stifters Dinge publikum med ind i et magisk rum – hvor fokus er på at se, mærke og høre

i 2007 blev Stifters Dinge uropført på det legendariske Théâtre Vidy-Lausanne i Schweiz, og efterfølgende er den storslåede musik-installation blevet opført over hele verden – nu endeligt også i Danmark og Aarhus for et nordisk publikum. 

Koncept, musik og instruktion: Heiner Goebbels / Set design, lys og visuals: Klaus Grünberg / Musikalsk samarbejde/programmering: Hubert Machnik / Lyddesign: Willi Bopp / Kunstnerisk samarbejde: Matthias Mohr / Speak: Henrik Birch

I samarbejde med Filmby Aarhus
20:00 - 21:40
Filmby Aarhus, Studie 2
Køb billet

På grund af et begrænset antal pladser, er det nødvendigt at reservere billetter forud for forestillingen.

Blik for Blik er en eksperimentende opera om kærlighed, valg og konsekvenser. En historie om kærlighedsrelationens natur og især dens vrangsider. Operaen blev uropført af SCENATET i København i vinteren 2017 og præsenteres nu i en genopsætning på SPOR festival 2018. Med Blik for Blik søger komponisten Niels Rønsholdt at udfordre og nedbryde traditionelle forestillinger om, hvad opera er og kan være, blandt andet ved at rekonstruere operaformatet og eksperimentere dybdegående med genrens klassiske dramaturgiske elementer. 

Blik for Bliks hjerteskærende historie udfolder sig i et konceptuelt minimalistisk univers, hvor en intim setting og sanselig atmosfære skabes i opløsningen af grænsen mellem scene og publikum. Ved at gøre publikum til en central del af forestillingens plot, bliver Blik for Blik et personligt forankret drama, der forener eksperimentel operamusik, invaderende lyd og kraftfuldt lys (og mørke). 

// OBS //
Da der er et begrænset antal pladser til Blik for Blik, er det nødvendigt at bestille billet forud for de tre forestillinger, hvis man vil sikre sig en plads. Til personer, der har købt partout-kort er det ligeledes nødvendigt at reservere plads ved at sende en e-mail til pernille@sporfestival.dk senest d. 30/04.

I samarbejde med Filmby Aarhus21:00 - 24:00
Radar
Køb billet
Dørene åbner kl. 20:00


Denne aften tager den kompromisløse trio Shitney og saxofonist/klarinettist og komponist Lars Greve os med ind i et uforudsigeligt og progressivt univers af improvisation og musikalsk anormalitet. 

Glæd dig til at opleve et stemningsfuldt solo-set med Lars Greve efterfulgt af de tre stærke kvindelige kunstnere - estiske Maria Faust på saxofon/effekter, danske Katrine Amsler på keys, mikroguitar og elektroniske trommer samt svenske Qarin Wikström på vokal, keys og effekter - i en koncert hvor samplede stemmer, fremadstormende beats og legende instrumental-sekvenser borer sig ind i ører og krop. 

21.00 / Lars Greve
22.00 / Shitney

I samarbejde med Radar