13:00 - 17:00
Udstillingsstedet Spanien 19C
Fri entré

Udstillingen løber indtil 27.05.18

Den danske komponist og lydkunstner SØS Gunver Ryberg, den norske scenograf Nathalie Mellbye og den tyske instruktør Anja Behrens præsenterer et helt nyt kollektivt skabt installationsværk under titlen White Sun i Udstillingsstedet Spanien19Cs intime lokaler. 

Visionen for værket er klar: Det skal skabe en helt særlig publikumsoplevelse, hvor musik, rum, bevægelse og lys spiller sammen. SØS Gunver Ryberg fortæller:
“Længe har jeg haft idéer til at samarbejde med andre kunstnere om iscenesættelse af musik og tværkunstneriske møder hvor musikken/lyden er udgangspunktet. Jeg fortsætter den proces med disse to kunstnere som jeg samarbejder med indenfor teateret, og hvor vi alle er interesseret i anderledes arbejdsmetoder og udforskning af rum, bevægelse og improvisation som centrale elementer i mødet mellem de forskellige kunstneriske udtryk.” 

Værket er en del af SPORs udstillingsprogram, og præsenteres i samarbejde med Udstillingsstedet Spanien 19C14:00 - 20:00
Sankt Lukas Kirke
Fri entré

Til SPOR festivals udstillingsprogram, har de to lydkunstnere Ragnhild May (DK) og Stefan Maier (CA) i fællesskab skabt et nyt 6-timer langt performativt lyd-værk under titlen The Walls Are Moving

I løbet af værkets 6-timers varighed vil May og Maier skabe et klangligt flerdimensionelt rum inde bag Sankt Lukas Kirkens fire vægge, som udforsker de lydlige egenskaber i et digitalt modelleret rum - ét som frit kan bevæge sig mellem forskellige dimensioner og materialer.

Værket er en del SPORs udstillingsprogram14:00 - 15:00
Teater Refleksion
Gratis entré


Kom helt tæt på et kunstnerisk projekt i udvikling, når Duo Hellqvist/Amaral inviterer alle til en spændende workshop forud for deres koncert på SPOR festival. Her dykker duoen i samarbejde med komponisterne, Lars Petter Hagen (NO)Ida Lundén (SE)Marina Rosenfeld (US) og Daniel Moreira (BRA/DE), ned i udviklingen af deres fælles projekt 'Impossible Situations: A Collective Nordic Experiment’. 

Med IS:CNE vil Duo Hellqvist/Amaral afprøve og udvide grænserne for instrumentets, mediets, scenens og selve performerens rolle - så nye, (u)mulige rum for kunstnerisk udfoldelse opstår.  15:00 - 16:30
Filmby Aarhus, Studie 2
Køb billet

Der er en storslået kunstnerisk oplevelse i sigte, når SPOR festival for første gang nogensinde kan præsentere det helt særlige værk Stifters Dinge på dansk jord. Et værk, der befinder sig i krydsfeltet mellem performativ installationskunst og musikteater. Et ‘no-man’ show i form af en komposition for fem klaverer uden pianister og et skuespil uden skuespillere, skabt af den verdensberømte komponist og kunstner Heiner Goebbels. Med dets dragende univers af lyd, billeder og sanselige elementer som vind, tåge, vand og is, inviterer Stifters Dinge publikum med ind i et magisk rum – hvor fokus er på at se, mærke og høre

i 2007 blev Stifters Dinge uropført på det legendariske Théâtre Vidy-Lausanne i Schweiz, og efterfølgende er den storslåede musik-installation blevet opført over hele verden – nu endeligt også i Danmark og kulturhovedstaden Aarhus for et nordisk publikum. 

I samarbejde med Filmby Aarhus20:00 - 21:00
Åbne Scene
Køb billet


Som en gruppe, der hverken er rodfæstet i rock-verdenen eller i klassiske traditioner, bevæger e-guitarkvartetten Zwerm sig i stedet inden for et genremæssigt grænse-land. 

På SPOR festival 2018 skal de fire e-guitarister udforske idéen om akusmatisk musik og det lyttende øre i den helt specielle koncert-setting Our Ears Felt Like Canyons. I stedet for at ‘gå på scenen’, placeres de fire musikere i en cirkel midt i koncert-lokalet, omgivet af et tæppe, der skjuler og utydeliggør musikerne og det sædvanlige visuelle lag af koncerten. På den måde flyttes fokus til oplevelsen af det lydlige univers, som de fire guitarister fremtryller i det skjulte. 

Koncerten består af tre forskellige værker, skrevet specielt til denne setting af komponisterne Joanna Bailie (GB), Christopher Trapani (US) og Alexander Schubert (DE).

Værkerne er bestilt af Zwerm med støtte fra Ernst von Siemens Musikstiftung.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Åbne Scene21:30 - 23:10
Filmby Aarhus, Studie 2
Køb billet

Blik for Blik er en eksperimentende opera om kærlighed, valg og konsekvenser. En historie om kærlighedsrelationens natur og især dens vrangsider. Operaen blev uropført af SCENATET i København i vinteren 2017 og præsenteres nu i en genopsætning på SPOR festival 2018. Med Blik for Blik søger komponisten Niels Rønsholdt at udfordre og nedbryde traditionelle forestillinger om, hvad opera er og kan være, blandt andet ved at rekonstruere operaformatet og eksperimentere dybdegående med genrens klassiske dramaturgiske elementer. 

Blik for Bliks hjerteskærende historie udfolder sig i et konceptuelt minimalistisk univers, hvor en intim setting og sanselig atmosfære skabes i opløsningen af grænsen mellem scene og publikum. Ved at gøre publikum til en central del af forestillingens plot, bliver Blik for Blik et personligt forankret drama, der forener eksperimentel operamusik, invaderende lyd og kraftfuldt lys (og mørke). 

I samarbejde med Filmby Aarhus