10:00 - 13:30
Kvindemuseet

Billet til udstillingen købes i Kvindemuseets billetsalg, og giver adgang til hele museet.

Orgel er en visuelt opsigtsvækkende installation og et kollektivt musikalsk værk, skabt i samarbejde mellem komponist Ida Lundén (SE) og scenograf Johanna Mårtensson (SE). Med det formål at skabe en legende musikalsk og visuel performance, inviteres publikum til at interagere med installationens ni hængende orgler og dermed agere orkester. Når publikum blæser i orglernes piber - hver især med sin egen specifikke lyd - opstår en uforudsigelig symfoni, som udforsker materialer og lyde skabt i et ikke-hierarkisk forhold mellem komponist, værk og publikum. Samtidigt opfordrer lyd-installationen os til at tænke abstrakt, overraske hinanden, overskride vores grænser og simpelthen lege med hverdagens former og materialer.

Værket præsenteres i samarbejde med Kvindemuseet som en del af SPORs udstillingsprogram11:00 - 14:00
Kunsthal Aarhus, haven
Fri entré

I skikkelse af en campingvogn, leger koncert-installationen Caravan med temaer som frihed og ukontrollérbare rum, foldet ud i et usædvanligt og intimt performativt format. Caravan er et hjem ‘langt væk hjemmefra’, hvor nomaden, der lurer i os alle fremkaldes og udforskes. 

I løbet af tre timer henover tre dage, er Caravan åben for publikum, som inviteres til at gå på opdagelse i et hjemligt musikalsk koncept, der sætter publikum helt i centrum. 'Caravans' skaber, Gwen Rouger, inviterer en enkelt tilskuer ind i campingvognen ad gangen, for at opleve en 10-20 minutter lang én-til-én performance af komponist Charlie Sdrauligs klaverstykke Collector på allernærmeste hold. Mens Gwen Rouger spiller, sidder tilskueren lige ved siden af, og dermed skabes en intens, intim og varm forbindelse mellem de to fremmede. Imens kan forbipasserende få et kig ind i campingvognen og måske høre brudstykker fra performancen og fornemme installationens hyperfølsomme atmosfære, alt imens de udfordres til at sætte spørgsmålstegn ved tilskueren og publikums rolle.

// MEET THE ARTIST : 11.00 - 11.30 //
Kom og mød Gwen Rouger og Charlie Sdraulig i Kunsthal Aarhus' have og få et særligt indblik i Caravan.

Værket er en del af SPORs udstillingsprogram13:00 - 17:00
Udstillingsstedet Spanien 19C
Fri entré

Udstillingen løber indtil 27.05.18

Den danske komponist og lydkunstner SØS Gunver Ryberg, den norske scenograf Nathalie Mellbye og den tyske instruktør Anja Behrens præsenterer et helt nyt kollektivt skabt installationsværk under titlen White Sun i Udstillingsstedet Spanien19Cs intime lokaler. 

White Sun er en kollektiv undersøgelse i at skabe en sanselig og visuel fortolkning af SØS Gunver Rybergs lydunivers.
De tre kunstnere har ladet sig inspirere af den japanske performance-genre Butoh - en anti-teaterform hvor mennesket forvandles til ukendelighed. I Butoh er kroppen i permanent krise, idet kernen er metamorfosen mellem forskellige tilstande - liv og død, fortid og nutid, mand og kvinde, kultur og natur. 

Værket er en del af SPORs udstillingsprogram, og præsenteres i samarbejde med Udstillingsstedet Spanien 19C
13:00 - 17:00
Rum46
Fri entré

Angel View Movie er en musik- og kunstvideo skabt i samarbejde mellem SCENATET, komponist Juliana Hodkinson og filminstruktør Michael Madsen. Værket præsenteres som videoinstallation for allerførste gang på SPOR festival 2018 som en del af festivalens udstillingsprogram. 

Med udgangspunkt i en eksperimentel og konceptuel tilgang til musikvideo-formatet, udforsker det filmiske værk - bygget på Juliana Hodkinsons oprindelige koncert-værk Angel View - en overflod af urbane lyde og musikalske fragmenter, der smelter radiostøj, filmsoundtrack og instrumentalteater sammen. Alt sammen folder sig ud i klangen af et tomt slot og ud i travlhedens midte af moderne byer.

// MEET THE ARTISTS : 12.30 - 13.00 //
Mød Juliana Hodkinson og Michael Madsen i installation i Rum46 og få et særligt indblik i skabelsen af den eksperimenterende musik- og kunstvideo.

Musik og komposition: Juliana Hodkinson / Video og instruktion: Michael Madsen / Performance og produktion: SCENATET / Redigering og klip: Stefan Sundlöf / Lydredigering: Peter Weinsheimer

Værket er en del af SPORs udstillingsprogram og præsenteres i samarbejde med Rum46, med støtte fra Statens Kunstfond, Dansk Komponistforening og Koda Kultur, Kapelmesterforeningen og DJBFA og Koda’s Kulturelle Midler13:30 - 14:30
Dokk1, Store Sal
Køb billet

For nu fjerde år i træk er SPOR New Music School en del af SPOR festival. SNMS inviterer børn og unge mellem 11 og 15 år til at udfolde deres kreative evner under en række intense workshops. SNMS-eleverne bliver guidet, inspireret og udfordret i at komponere og opføre deres egne nye værker på SPOR festival. Foruden at blive vejledt og undervist af komponist og musiker Østen Mikal Ore sammen med studerende fra kompositions-linjen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Musikhögskolan i Malmö, får eleverne også mulighed for at møde komponister og musikere fra SPORs program samt gå til nogle af festivalens koncerter – alt sammen for at inspirere de unge til at udvide deres musikalske sanser og evner.  

Oplev eleverne i aktion sammen med den Aarhus-baserede kvartet NJYD søndag d. 6. maj kl. 13.30, når SNMS kulminerer og eleverne viser frugterne af de kreative workshopdage og opfører deres helt egne værker.  

I samarbejde med Internet Week Denmark, Dansk Komponistforening, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhögskolan i Malmö15:00 - 16:00
Teater Refleksion
Køb billet


Violinist Karin Hellqvist (SE) og pianist Heloisa Amaral (BRA/NO) er kendt for at have en på én gang nysgerrig og frygtløs tilgang til at udforske ny kompositionsmusik. 

På SPOR festival 2018 præsenterer duoen den seneste udvikling i deres projekt ‘Impossible Situations: A Collective Nordic Experiment’. Med IS:CNE vil Duo Hellqvist/Amaral afprøve og udvide grænserne for instrumentets, mediets, scenens og selve performerens rolle - så nye, (u)mulige rum for kunstnerisk udfoldelse opstår. 

Kom helt tæt på et kunstnerisk projekt i udvikling, når Duo Hellqvist/Amaral spiller en unik koncert med værker af komponisterne Lisa Streich (SE), Ida Lundén (SE)Alberto Bernal (MX) og Daniel Moreira (BRA/DE).17:00 - 18:40
Filmby Aarhus, Studie 2
Køb billet

På grund af et begrænset antal pladser, er det nødvendigt at reservere billetter forud for forestillingen.

Blik for Blik er en eksperimentende opera om kærlighed, valg og konsekvenser. En historie om kærlighedsrelationens natur og især dens vrangsider. Operaen blev uropført af SCENATET i København i vinteren 2017 og præsenteres nu i en genopsætning på SPOR festival 2018. Med Blik for Blik søger komponisten Niels Rønsholdt at udfordre og nedbryde traditionelle forestillinger om, hvad opera er og kan være, blandt andet ved at rekonstruere operaformatet og eksperimentere dybdegående med genrens klassiske dramaturgiske elementer. 

Blik for Bliks hjerteskærende historie udfolder sig i et konceptuelt minimalistisk univers, hvor en intim setting og sanselig atmosfære skabes i opløsningen af grænsen mellem scene og publikum. Ved at gøre publikum til en central del af forestillingens plot, bliver Blik for Blik et personligt forankret drama, der forener eksperimentel operamusik, invaderende lyd og kraftfuldt lys (og mørke). 

// OBS //
Da der er et begrænset antal pladser til Blik for Blik, er det nødvendigt at bestille billet forud for de tre forestillinger, hvis man vil sikre sig en plads. Til personer, der har købt partout-kort er det ligeledes nødvendigt at reservere plads ved at sende en e-mail til pernille@sporfestival.dk senest d. 30/04.

I samarbejde med Filmby Aarhus19:00 - 20:30
Åbne Scene
Køb billet

The Way Sounds Go er en spændende fusion af koncert, performance og mediekunst, skabt af den danske komponist Simon Steen-Andersen i samarbejde med Decoder Ensemble fra Hamborg.

Koncertværket væver uddrag fra nogle af Simon Steen-Andersens seneste værker, musikteaterværket If This Then That And Now What og det audiovisuelle værk Asthma, sammen med en ny episode af Steen-Andersens signatur-værk, Run Time Error, co-produceret af Kunstfestspiele Herrenhausen; En action-packed audiovisuel video-parkour, der bevæger sig op på scenen i live interaktion med ensemblet. Sidst, men ikke mindst, tages publikum med på en hyldest-udflugt til det ikoniske værk The Way Things Go / Der Lauf der Dinge fra 1987 af Fischli & Weiss - og ind i en verden af kunstnerisk cause/effect-extravaganza. 

Simon Steen-Andersen og Decoder Ensemble uropfører værket i det exceptionelle og visionære koncerthus Elbphilharmonie i Hamborg få dage før det kommer til SPOR festival og får sin danske debut. Med denne koncert, kan publikum se frem til at blive ført rundt i et på én gang storslået og underfundigt musikalsk univers, der demonstrerer Simon Steen-Andersens og Decoder Ensembles innovative og internationalt forankrede samarbejde. 

Efter koncerten er alle velkomne til SPORs afslutningsreception på Godsbanen. 

I samarbejde med Åbne Scene