13:00 - 14:00
Dokk1, Store Sal
Køb billet

For nu fjerde år i træk er SPOR New Music School en del af SPOR festival. SNMS inviterer børn og unge mellem 11 og 15 år til at udfolde deres kreative evner under en række intense workshops. SNMS-eleverne bliver guidet, inspireret og udfordret i at komponere og opføre deres egne nye værker på SPOR festival. Foruden at blive vejledt og undervist af komponist og musiker Østen Mikal Ore sammen med studerende fra kompositions-linjen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Musikhögskolan i Malmö, får eleverne også mulighed for at møde komponister og musikere fra SPORs program samt gå til nogle af festivalens koncerter – alt sammen for at inspirere de unge til at udvide deres musikalske sanser og evner.  

Oplev eleverne i aktion sammen med den Aarhus-baserede kvartet NJYD søndag d. 6. maj kl. 13.00, når SNMS kulminerer og eleverne viser frugterne af de kreative workshopdage og opfører deres helt egne værker.  

I samarbejde med Internet Week Denmark, Dansk Komponistforening, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhögskolan i Malmö13:00 - 17:00
Udstillingsstedet Spanien 19C
Fri entré

Udstillingen løber indtil 27.05.18

Den danske komponist og lydkunstner SØS Gunver Ryberg, den norske scenograf Nathalie Mellbye og den tyske instruktør Anja Behrens præsenterer et helt nyt kollektivt skabt installationsværk under titlen White Sun i Udstillingsstedet Spanien19Cs intime lokaler. 

Visionen for værket er klar: Det skal skabe en helt særlig publikumsoplevelse, hvor musik, rum, bevægelse og lys spiller sammen. SØS Gunver Ryberg fortæller:
“Længe har jeg haft idéer til at samarbejde med andre kunstnere om iscenesættelse af musik og tværkunstneriske møder hvor musikken/lyden er udgangspunktet. Jeg fortsætter den proces med disse to kunstnere som jeg samarbejder med indenfor teateret, og hvor vi alle er interesseret i anderledes arbejdsmetoder og udforskning af rum, bevægelse og improvisation som centrale elementer i mødet mellem de forskellige kunstneriske udtryk.” 

Værket er en del af SPORs udstillingsprogram, og præsenteres i samarbejde med Udstillingsstedet Spanien 19C
15:00 - 16:00
Teater Refleksion
Køb billet


Violinist Karin Hellqvist (SE) og pianist Heloisa Amaral (BRA/NO) er kendt for at have en på én gang nysgerrig og frygtløs tilgang til at udforske ny kompositionsmusik. 

På SPOR festival 2018 præsenterer duoen den seneste udvikling i deres projekt ‘Impossible Situations: A Collective Nordic Experiment’. Med IS:CNE vil Duo Hellqvist/Amaral afprøve og udvide grænserne for instrumentets, mediets, scenens og selve performerens rolle - så nye, (u)mulige rum for kunstnerisk udfoldelse opstår. 

Kom helt tæt på et kunstnerisk projekt i udvikling, når Duo Hellqvist/Amaral spiller en unik koncert med værker af komponisterne Lars Petter Hagen (NO), Ida Lundén (SE), Marina Rosenfeld (US) og Daniel Moreira (BRA/DE).17:00 - 18:40
Filmby Aarhus, Studie 2
Køb billet

Blik for Blik er en eksperimentende opera om kærlighed, valg og konsekvenser. En historie om kærlighedsrelationens natur og især dens vrangsider. Operaen blev uropført af SCENATET i København i vinteren 2017 og præsenteres nu i en genopsætning på SPOR festival 2018. Med Blik for Blik søger komponisten Niels Rønsholdt at udfordre og nedbryde traditionelle forestillinger om, hvad opera er og kan være, blandt andet ved at rekonstruere operaformatet og eksperimentere dybdegående med genrens klassiske dramaturgiske elementer. 

Blik for Bliks hjerteskærende historie udfolder sig i et konceptuelt minimalistisk univers, hvor en intim setting og sanselig atmosfære skabes i opløsningen af grænsen mellem scene og publikum. Ved at gøre publikum til en central del af forestillingens plot, bliver Blik for Blik et personligt forankret drama, der forener eksperimentel operamusik, invaderende lyd og kraftfuldt lys (og mørke). 

I samarbejde med Filmby Aarhus19:00 - 20:30
Åbne Scene
Køb billet

The Way Sounds Go er et helt nyt, stort teatralsk koncertværk, bygget op omkring et af Simon Steen-Andersens signaturværker, video-installationen Run Time Error. Med det ikoniske video-værk som ramme, væver denne stort opsatte ensemble-version musik, video, lys samt energisk performance sammen med nyfortolkninger og brudstykker fra nogle af Steen-Andersens seneste værker, herunder Asthma, Mono og musikteater-værket If This Then That And Now What, samt de to klassikere inden for video-kunsten, Pièce Touché (1989) af Martin Arnold og Lauf der Dinge / The Way Things Go (1987) af Fischli/Weiss.  

Simon Steen-Andersen og Decoder Ensemble bringer i 2018 værket til en række af de mest fremtrædende koncertsteder i Europa, og uropfører værket i det exceptionelle og visionære koncerthus Elbphilharmonie i Hamborg få dage før det kommer til SPOR festival og får sin danske debut. Med denne koncert, kan publikum se frem til at blive indhyllet i et på én gang storslået og underfundigt musikalsk univers, der demonstrerer Simon Steen-Andersens og Decoder Ensembles innovative og internationalt forankrede samarbejde. 

I samarbejde med Åbne Scene