17:00 - 19:00
Udstillingsstedet Spanien 19C
Fri entré

Udstillingen løber indtil 27.05.18

Den danske komponist og lydkunstner SØS Gunver Ryberg, den norske scenograf Nathalie Mellbye og den tyske instruktør Anja Behrens præsenterer et helt nyt kollektivt skabt installationsværk under titlen White Sun i Udstillingsstedet Spanien19Cs intime lokaler. 

Visionen for værket er klar: Det skal skabe en helt særlig publikumsoplevelse, hvor musik, rum, bevægelse og lys spiller sammen. SØS Gunver Ryberg fortæller:
“Længe har jeg haft idéer til at samarbejde med andre kunstnere om iscenesættelse af musik og tværkunstneriske møder hvor musikken/lyden er udgangspunktet. Jeg fortsætter den proces med disse to kunstnere som jeg samarbejder med indenfor teateret, og hvor vi alle er interesseret i anderledes arbejdsmetoder og udforskning af rum, bevægelse og improvisation som centrale elementer i mødet mellem de forskellige kunstneriske udtryk.” 

Værket er en del af SPORs udstillingsprogram, og præsenteres i samarbejde med Udstillingsstedet Spanien 19C
20:00 - 21:30
Filmby Aarhus, Studie 2
Køb billet

Der er en storslået kunstnerisk oplevelse i sigte, når SPOR festival for første gang nogensinde kan præsentere det helt særlige værk Stifters Dinge på dansk jord. Et værk, der befinder sig i krydsfeltet mellem performativ installationskunst og musikteater. Et ‘no-man’ show i form af en komposition for fem klaverer uden pianister og et skuespil uden skuespillere, skabt af den verdensberømte komponist og kunstner Heiner Goebbels. Med dets dragende univers af lyd, billeder og sanselige elementer som vind, tåge, vand og is, inviterer Stifters Dinge publikum med ind i et magisk rum – hvor fokus er på at se, mærke og høre

i 2007 blev Stifters Dinge uropført på det legendariske Théâtre Vidy-Lausanne i Schweiz, og efterfølgende er den storslåede musik-installation blevet opført over hele verden – nu endeligt også i Danmark og kulturhovedstaden Aarhus for et nordisk publikum. 

I samarbejde med Filmby Aarhus22:00 - 23:00
Åbne Scene
Køb billet

Salim’s Salon er et rum og en platform for musikere med forskellige baggrunde og kulturer, som undersøger det anderledes og hvis kunstneriske formål er at undvige kulturelle stereotyper. En iscenesat koncert, skabt af komponist Hannes Seidl, hvor de fem musikere, Anaba M'bala Elsa Tatiana, Cedrik Fermont, Seth Ayyaz og Jaqueline George, dekonstruerer det vestlige blik på den fremmede og genfortæller deres oplevelser og kunstneriske ideer, imens de diskuterer spørgsmål om identitet og kulturelle klicheer, introducerer hinanden for deres musik og performer sammen. 

Det der bringer de fire hovedpersoner - fra Egypten, Cameroon, London og Demokratisk Republik Kongo - sammen, er deres eksperimenterende tilgang til lyd og musik lige så vel som deres egne oplevelser af mødet med de postkoloniale vestlige æstetiske normer.

I samarbejde med Åbne Scene