IMG_0925-1024x768.jpg

 SPOR New Music School 

- samtidsmusik og lydkunst for børn og unge

SPOR New Music School (SNMS) er en kompositionsskole for unge musikskoleelever i alderen 11-15 år.

Første udgave fandt sted i maj 2015. Omdrejningspunktet for SNMS er en række intense workshopdage, hvor børn og unge fra Region Midtjyllands musikskoler komponerer nye værker til opførelse på SPOR festival. 

Komponist og filmskaber Ida Bach Jensen har fulgt processen og SNMS-elevernes vej fra de indledende workshops til den store koncert på SPOR festival - se hendes film om SPOR New Music School 2017, 2016 og 2015  her.

Hvad sker i 2019? 

Det hele kulminerer den 9.-11. maj 2019. Lørdag den 11. maj skal eleverne stå klar med spritnye kompositioner på SPOR festivals hovedscene.  SPOR festival arbejder tematisk og sætter hvert år fokus på et nyt aktuelt tema, som også afspejles i den kompositionsopgave, der skal løses af eleverne på SNMS. 

I de koncerter og møder, som eleverne har med komponister og professionelle musikere og ensembler undervejs, bliver temaet diskuteret og anvendt som inspiration for de musikalske udfoldelser.

På SNMS arbejder man ikke alene, vi samler eleverne i grupper og hver gruppe har en kompositions-studerende som mentor. De vil sammen med SNMS’ pædagogiske leder Østen Mikal Ore sørge for fremdrift, opbakning og kreative benspænd i rette doser.

Hvad sker de kommende år? 

SPOR New Music School er muliggjort af en 3-årig bevilling fra Aarhus 2017 Fonden, der løber til og med Kulturhovedstadsåret. På baggrund af både etablerede og nye samarbejder fortsætter SNMS i 2018, og forhåbentligt mange år frem, som en del af SPOR festival og sikrer dermed fortsat en platform for en årlig ny-musik indsprøjtning til børn og unge.

Hvorfor SPOR New Music School? 

SPOR ønsker at inspirere børn og unge til at være nysgerrige, til at skabe, lytte til og opføre ny og eksperimenterende musik og lydkunst. Vi mener at det er vigtigt at sætte gang i den skabende proces som et supplement til det at spille et instrument, så kreativitet og musikalitet kan gå hånd i hånd. 

Jeg vil gerne være en del af SNMS!

Hvis du er musikskoleelev, skal du tilmelde dig gennem din lokale musikskole.

Hvis du er potentiel partner, interesseret musikskole eller ønsker mere information om SNMS, er du velkommen til at kontakte festivalledelsen.

SPOR New Music School, Pædagogisk leder:

Østen Mikal Ore
ore[a]fibermail.dk

SPOR New Music School, assistent:

Ingrid Callesen
ingrid[a]sporfestival.dk